فرصت 7 روزه سپرده گذاری با سود 30 درصد

بانک مرکزی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی الحساب بانکی ۳۰ درصد سالانه ( پرداخت سود ماهانه ) را با هدف تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولید به شبکه بانکی ابلاغ کرد. این تغییر در سیاست های پولی هرچند دیرهنگام تا چه اندازه می تواند مانع خروج پول از شبکه بانکی کشور شود و آیا واقعا این پول ها قرار است صرف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی شود؟

به گزارش دنیای بانک به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، بر اساس دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص که به شبکه بانکی ابلاغ شده است بانک‌ها می توانند برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی بالا اقدام به انتشار این اوراق نموده و در پایان دوره مشارکت، سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‌الحساب ۳۰ درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانک‌ها پرداخت می‌شود.

ویژگی بارز این گواهی سپرده آن است که امکان بازخرید قبل از سررسید در شعب بانک‌ها امکان‌پذیر است .با اجرای این طرح، مشارکت مردمی در تامین مالی طرح‌های تولیدی کشور فراهم می‌شود.

دارندگان این گواهی می‌توانند از آن به عنوان وثیقه جهت دریافت تسهیلات بانکی استفاده کنند همچنین بانک‌ها مجازند از روز چهارشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ به مدت ۷ روز کاری اقدام به عرضه این اوراق نمایند.برنامه عرضه و تعیین شعب منتخب آنها توسط بانک‌های عامل اطلاع‌رسانی می‌شود.

با این حساب از چهارشنبه یعنی صبح فردا بانکها نرخ سود 30 درصدی را روی میز سفارش خود قرار می دهند و باید دید که آیا این سیاست باعث چرخش در ترکیب سپرده های بانکی می شود یا نه؟ نکته مهم دیگر اینکه بانک مرکزی می گوید: این منابع یا پول هایی که با نرخ سود 30 درصد جمع می شود باید در طرح هایی استفاده شود که بازده بالا داشته باشد. اگر منطق این بانک سوال اینجاست که آیا بانک ها از آزادی عمل برای استفاده از این منابع برخوردارند و نکته مهم تر اینکه کدام بخش تولیدی است که می تواند این میزان بازدهی را ثبت کند؟

 

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا