مسیریابی حرکت بیمه سینا به سمت سودآوری

شرکت بیمه سینا در سه ماهه سوم سال جاری موفق شده تا زیان 2 هزار و 974 میلیارد و 883 میلیون ریالی ثبت شده در 6 ماهه 1401 را به یک هزار و 311 میلیارد و 801 میلیون ریال کاهش دهد و بنابراین، انتظار می‌رود در سال آینده این شرکت به سود برسد.

به گزارش دنیای بیمه، با استمرار اقدامات اصلاحی بیمه سینا در فصل چهارم سال جاری، زیان ثبت شده 5 هزار و 797 میلیارد و 972 میلیون ریالی در پایان سال گذشته صفر شده و این شرکت از بهار سال آینده، سود خالص ثبت و رضایت سهامداران را جذب کند. نمودار زیر روند کاهش زیان بیمه سینا از اسفند 1400 تا پایان آذر 1401 را نشان می‌دهد.

بیمه سینا چگونه زیان را کم کرد؟

بر اساس صورت‌های مالی و حساب سود و زیان منتشر شده توسط بیمه سینا، حق بیمه خالص(سهم نگهداری) در پایان آذرماه امسال با رشدی 95 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 19 هزار و 637 میلیارد و 236 میلیون ریال رسیده که نشان از افزایش قابل توجه حق بیمه تولیدی دارد. به ویژه اینکه حق بیمه خالص ثبت شده در 9 ماه نخست سال جاری بیش از 5 هزار میلیارد ریال از کل حق بیمه خالص سال 1400 فراتر رفته است.

این گزارش می‌افزاید: جمع درآمدهای بیمه‌ای شرکت بیمه سینا شامل حق بیمه خالص، درآمد سرمایه‌گذاری از محل منابع بیمه‌ای و سایر درآمدها در 9 ماه نخست امسال به 21 هزار و 549 میلیارد و 826 میلیون ریال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی 82 درصدی را ثبت کرده است.

نمودار زیر روند درآمدهای بیمه‌ای شرکت بیمه سینا را از اسفند 1400 تا پایان آذر 1401 نشان می‌دهد

سودی که زیان شد، زیانی که سود می‌شود

جریان سود و زیان بیمه سینا از بهار 1400 تا پایان آذر 1401 نشان می‌دهد که سود شناسایی شده در بهار سال گذشته، ماه به ماه آب شده و در نهایت پایان سال را با زیان سنگین تمام کرد اما با تغییر در ترکیب هیئت مدیره و ورود تیم مدیریتی جدید، روند زیان‌دهی متوقف شده و جای خود را به رشد داده است که با این تغییر محسوس، شرکت یادشده نه تنها می‌تواند به سود خالص در سال آینده برسد بلکه از شمول ماده 141 قانون تجارت هم خارج خواهد شد. گام بعدی بیمه سینا در سال آینده، انجام فرایند افزایش سرمایه و فروش دارایی‌های راکد خواهد بود.

نشانه‌های مثبت در بیمه سینا

میثم طهماسب‌زاده، معاون مالی و اقتصادی بیمه سینا در تشریح روند فعالیت این شرکت از رشد ۱۰۳ درصدی پرتفوی ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ (مبلغ ۳۹‌هزار میلیارد ریال) نسبت به مدت مشابه سال قبل و همچنین رشد ۶۰ درصدی نسبت به پایان سال مالی ۱۴۰۰ خبر داد.

او تصریح کرد: نسبت خسارت ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ به  ۵۷‌ درصد رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۶‌درصد و نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ معادل ۱۳‌درصد کاهش دارد که این موضوع در نتیجه پایش مستمر پرتفو، حذف پرتفوهای زیان‌ده و جایگزینی آن با پرتفوهای با نسبت خسارت مناسب و اقتصادی صورت گرفته است و افزون بر اینکه دوره وصول مطالبات شرکت در ۹ ماهه نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۳ روز کاهش داشته و به ۱۵۳ روز رسیده است.

وی اظهار کرد: به رغم رشد صدور بیمه‌نامه به ۱۰۳ درصد، میزان خسارت معادل ۸۲ ‌درصد رشد داشته که این امر منجر به بهبود عملکرد بیمه‌‌‌ای شرکت نسبت به سنوات قبل شده است. طهماسب‌‌‌زاده با اشاره به افزایش ذخایر بیمه سینا، می‌گوید: افزایش ۷۰ درصدی ذخایر که در نتیجه افزایش ذخیره حق بیمه عاید نشده عمدتا در رشته درمان گروهی به علت افزایش در پرتفوی حق بیمه صادره در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ مطابق محاسبات آیین‌نامه شماره ۵۸ مصوب شورای عالی بیمه و روش فصلی بوده است که ذخایر مذکور و سایر ذخایر به منظور پوشش ریسک‌‌‌های آتی مطابق آیین‌نامه بیمه مرکزی الزامی شده و از نکات مثبت شرکت در مواجهه با ریسک‌های تحقق نیافته در سنوات آتی است. به گفته معاون مالی و اقتصادی بیمه سینا رشد هزینه‌‌‌های بیمه‌‌‌ای (عمدتا کارمزد نمایندگان) همچنین مطالبات از بیمه‌‌‌گذاران در نتیجه رشد پرتفوی صادره است.

معاون مالی و اقتصادی بیمه سینا همچنین از رشد درآمد سرمایه‌گذاری‌‌‌های شرکت خبر داد و گفت، درآمد سرمایه‌گذاری‌‌‌های شرکت در ۹ ماهه با توجه به بهبود شرایط بازار سرمایه به مبلغ ۶۵۹ میلیارد ریال است که این مبلغ در حال حاضر به بیش از یک‌هزار میلیارد ریال رسیده است.

تغییر رویکرد مدیریتی در سینا

به گزارش دنیای بیمه، با خداحافظی رضا جعفری از بیمه سینا در 25 بهمن سال 1400، ابتدا حسن صنعتی، رئیس هیات مدیره به عنوان سرپرست، انتخاب شد و سپس با برگزاری مجمع فوق‌العاده و انتخاب اعضای هیات مدیره در 25 اردیبهشت سال 1401، عبدالله سلطانی ثانی سکان هدایت بیمه سینا را در دست گرفت.

بر اساس حکم رئیس کل بیمه مرکزی، ماموریت سلطانی ثانی، رشد و توسعه پرتفوی شرکت و طراحی محصولات جدید بیمه‌ای جهت کسب سهم مناسب از بازار بیمه کشور، مدیریت بهینه پرتفوی شرکت و ایجاد تنوع در آن، مدیریت بهینه منابع مالی شرکت و هدایت آنها به سمت سرمایه‌گذاری‌های پربازده و برنامه‌ریزی جهت بهبود وضعیت مالی شرکت، پیگیری اجرای آیین‌نامه حاکمیت شرکتی و تقویت کنترل‌های داخلی، پرداخت به موقع بدهی‌های شرکت به ویژه بدهی‌های قانونی و خسارت بیمه‌گذاران و زیان دیدگان و بازنگری در فرآیندها و توسعه به کارگیری فناوری اطلاعات تعیین و ابلاغ شد.

مدیرعامل بیمه سینا در همان ماه نخست مسئولیت‌اش، خطوط راهبردی آینده را ترسیم و کار تیمی را محور فعالیت‌ها در دوره جدید اعلام کرد و گفت: وظیفه همه اعضای تیم، رفع مشکلات مشتریان است و اگر بخشی از سازمان به طور ناموزون کار می‌کند همه وظیفه دارند به آن بخش کمک کنند.

رویش سود در بهار 1402

استراتژی بیمه سینا، اصلاح پرتفوی بیمه‌گری، بازنگری در ساختار سرمایه‌گذاری و البته ترسیم نقشه راهی برای توسعه فروش به ویژه در رشته بیمه زندگی است آن هم با هدف جلب رضایت سهامداران و البته رعایت اصول حرفه‌ای صنعت بیمه .

نتیجه اینکه با انتشار گزارش‌های فصلی صورت‌های مالی عیان شد که این شرکت بیمه‌ای به تدریج از دایره زیان خارج شده و در جاده سودآوری گام برمی‌دارد. وعده‌ای که مدیرعامل شرکت در مجمع به سهامداران داد و گفت که آثار مثبت بیشتری در آینده پدیدار خواهد شد چرا که فروش خرد با تأکید بر بیمه‌های زندگی و تأمین ظرفیت شعب از بیمه‌نامه‌های محلی به عنوان یکی از راهبردهای مهم در دستور کار شعب قرار گرفته و جذب پرتفوهای بزرگ نیز برای ایجاد جهش صورت خواهد گرفت.

گام دیگر سلطانی ثانی، پرداخت به موقع خسارت‌ها و نظارت و دقت در محاسبه و پرداخت‌ها بود چرا که او مصمم است با استقرار و تقویت ساختارهای نظارتی، جلوی پرداخت خسارت‌های جعلی را گرفته و به گفته خودش، با بهره‌گیری از سامانه‌های جدید هوشمند، پایش فرایندها و اصلاح آن انجام و پرداخت خسارت‌ها، واقعی خواهد شد.

مدیرعامل بیمه سینا، شفاف می‌گوید: تا رسیدن به وضع مطلوب کمی فاصله داریم و از این جهت لازم است ترکیب پرتفوی تعدیل و بهینه شود. سال 1402 سال سودآوری و البته تغییر در الگوی فروش بیمه سینا خواهد بود. بهار سال آینده، می‌تواند آغاز مجدد نمایان شدن سود در صورت‌های مالی این شرکت باشد.

 

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا