ابقای ایران در لیست سیاه FATF با چاشنی اضافه

گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF ساعتی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به این که ایران نتوانسته است مقررات پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را مطابق استانداردهای اف‌ای‌تی‌اف به تصویب برساند، گروه ویژه اقدام مالی تعلیق اقدامات مقابله‌ای را به طور کامل لغو کرده و از اعضای خود می‌خواهد اقدامات موثر مقابله‌ای را مطابق توصیه‌ها به اجرا درآورند.

به گزارش دنیای بانک، گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه‌ای با بیان این که ایران نتوانسته است مقررات پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را به تصویب برساند،‌ در فهرست سیاه این گروه باقی می‌ماند.  وبگاه کارگروه ویژه اقدام مالی(FATF) با اعلام این که «با توجه به این که ایران نتوانسته است مقررات پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را مطابق استانداردهای اف‌ای‌تی‌اف به تصویب برساند، گروه ویژه اقدام مالی تعلیق اقدامات مقابله‌ای را به طور کامل لغو کرده و از اعضای خود می‌خواهد اقدامات موثر مقابله‌ای را مطابق توصیه‌ها به اجرا درآورند.»

بنابر اعلام وبگاه گروه ویژه اقدام مالی، ایران در فهرست سیاه این گروه باقی می‌ماند تا برنامه اقدام تکمیل شود. چنانچه ایران مقررات پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را به تصویب برساند، اف‌ای‌تی‌اف درباره اقدامات بعدی، از جمله این که آیا اقدامات مقابله‌ای لغو شوند، تصمیم‌گیری خواهد.

اف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی را طراحی و ترویج می‌کند. توصیه های ایجاد شده توسط کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF)، پولشویی، تامین مالی تروریسم و ​​سایر تهدیدات سیستم مالی جهانی را هدف قرار می دهد.

ارگروه ویژه اقدام مالی(FATF)، فهرستی از کشورهایی دارد که خطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم را برای سیستم مالی جهانی به همراه دارند. یک لیست سیاه وجود دارد: اینها کشورهایی هستند که FATF از اعضای خود و سایر کشورها می خواهد اقدامات متقابل را اعمال کنند. کره شمالی، ایران و میانمار از فوریه2020 در لیست سیاه هستند. همچنین یک لیست خاکستری از حوزه های قضایی وجود دارد که تحت نظارت تقویت شده توسط FATF قرار دارند. به عنوان مثال، پاناما، سوریه، آلبانی، نیجریه و جزایر کیمن در این لیست قرار دارند.

در بیانیه امروز گروه ویژه اقدام مالی آمده است: «امروز ۲۳ ژوئن جلسه عمومی FATF به ریاست کمار از سنگاپور به پایان رسید. در این نشست نمایندگان بیش از ۲۰۰ حوزه قضایی در شبکه جهانی سازمانهای بین المللی دور هم جمع شدند تا درباره مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و اشاعه آن با هم به گفتگو بنشینند»

همچنین در بخشی از این بیانیه که به موضوع تعلیق عضویت فدراسیون روسیه اختصاص داده شده است آمده است: «FATF عمیق‌ترین همدردی‌ها را با مردم اوکراین برای تلفات غیرضروری و تخریب زیرساخت‌ها در نتیجه تهاجم نظامی مداوم روسیه به اوکراین تکرار می‌کند.
جنگ تجاوزکارانه فدراسیون روسیه علیه اوکراین همچنان در تضاد با اصول FATF برای ارتقای امنیت، ایمنی و یکپارچگی سیستم مالی جهانی و تعهد به همکاری بین‌المللی و احترام متقابل است، که اعضای FATF بر اساس آن موافقت کرده‌ و گرد هم آمده اند تا استانداردهای FATF را اجرا کنند. بر این اساس تعلیق عضویت فدراسیون روسیه همچنان پابرجاست.

به دنبال بیانیه‌های صادر شده از مارس 2022، FATF مجدداً تأکید می‌کند که همه حوزه‌های قضایی باید مراقب خطرات فعلی و نوظهور ناشی از دور زدن و اقدامات اتخاذ شده روسیه به منظور محافظت از سیستم مالی بین‌المللی باشند.» همچنین در آن بخش از بیانیه که با عنوان لیست سیاه نیز نامیده می شود، این سازمان بین دولتی از دو کشور ایران و کره شمالی نام برده است که در این لیست حضور دارند و بر اساس آن از کشورهای دیگر خواسته است تا اقدامات لازم برای محافظت از سیستم مالی بین المللی را انجام دهند. البته در این بیانیه آمده است که این نهاد از فوریه 2020 به دلیل پاندمی کرونا تحقیقات درباره این کشورها در متوقف کرده است و با اینکه شاید این آخرین وضعیت این دو کشور نباشد اما، همچنان دیگر کشورها باید از مصوبه قبلی پیروی کنند.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا