سهامداران بانک آینده در انتظار اجازه بانک مرکزی

شعبان مرادی، سرپرست بانک آینده مکاتبات این بانک با شرکت فرابورس در یک ماه اخیر را منتشر کرد و به نظر می‌رسد وضعیت سهامداری، افزایش سرمایه و برگزاری مجمع عمومی بانک در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و مشخص نیست بانک مرکزی پس از رای جدید و نهایی دیوان عدالت اداری درباره سلب حق رای وزارت اقتصاد، چه تصمیمی می‌گیرد؟ آیا علی صالح آبادی ورق را به نفع سهامداران بانک برمی‌گرداند؟

به گزارش دنیای بانک، زهرا زارع، مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه شرکت فرابورس در نامه‌ای به شعبان مرادی، سرپرست بانک آینده از او خواسته تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 11 مرداد 1401 به ابهام‌ها، اخبار و شایعات در خصوص صدور رای تجدید نظر دیوان عدالت اداری یا سایر مراجع قضایی درباره شکایت وضعیت سهامداری بانک را پاسخ دهد و جزییات را فاش سازد.

او در نامه‌ای 4 پرسش را مطرح و از سرپرست بانک آینده پاسخ شفاف می‌خواهد:

  1. در صورت تجدیدنظر خواهی نسبت به دادنامه صادره از سوی شعبه 3 دیوان عدالت اداری، آخرین وضعیت آن تشریح و در صورت صدور رای مراجع تجدیدنظر قضایی، مراتب در سامانه کدال افشا شود.
  2. با توجه به عدم صدور مجوز برگزاری مجامع عمومی عادی بانک آینده، آخرین اقدامات انجام شده بانک برای رفع محدودیت‌های مقرر شده از سوی سایر نهادهای نظارتی به منظور برگزاری مجامع عمومی عادی اعلام شود.
  3. عطف به نامه مورخ 22 تیرماه 1401 بانک آینده در خصوص ارزیابی بخش‌های فیزیکی بازار ایران مال، آخرین وضعیت ارزیابی سهام شرکت توسعه بین‌الملل ایران مال از سوی کارشناسان رسمی دادگستری ارائه و با توجه به نامه بانک آینده در 11 دی‌ماه 1400، آخرین وضعیت ارزیابی 22 فقره دیگر از دارایی‌ها یا سهام سایر شرکت‌های زیرمجموعه جهت افزایش سرمایه بانک افشا شود.
  4. دلیل عدم انجام حسابرسی صورت‌های مالی سالانه منتهی به 30 اسفند 1399 یا عدم انتشار آن در سامانه کدال چیست و در صورتی که محدودیتی در فرآیند حسابرسی نسبت به صورت‌های مالی دوره یادشده یا افشای آن برای بانک آینده ایجاد شده، اعلام شود.
  • پاسخ شعبان مرادی به ابهام‌ها

سرپرست بانک آینده در تاریخ 12 مهرماه در نامه‌ای به مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه شرکت فرابورس ایران اعلام می‌کند بر اساس صورت‌جلسه 7 اردیبهشت 1400 شورای پول و اعتبار، تعیین تکلیف وضعیت سهامداری بانک، بر عهده کمیته‌ای با مسئولیت بانک مرکزی است و  نهایی شدن مراتب، منوط به اظهارنظر بانک مرکزی برای افشا و اطلاع‌رسانی در سامانه کدال خواهد بود.

نکته اینجاست که شعبان مرادی در این نامه از شرکت فرابورس رهنمود خواسته و با استناد به نامه 17 شهریور 1401 بانک آینده به فرابورس تاکید می‌کند: به رغم مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص صرف‌نظر کردن از مقررات و دستور‌العمل تملک سهام بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی برای صدور مجوز برگزاری مجامع عمومی، برای تصویب صورت‌های مالی سالانه و افزایش سرمایه بانک، عدم امکان برگزاری مجامع عمومی صاحبان سهام بانک آینده تا حصول شفاف‌سازی وضعیت سهامداری آن طی نامه 15 دی‌ماه 1400 از سوی بانک مرکزی  ابلاغ و در تاریخ 18 دی 1400 در سامانه کدال افشا شده است.

سرپرست بانک آینده می‌افزاید: مسئولیت تعین تکلیف شفاف‌سازی وضعیت سهامداری بانک، بر عهده کمیته‌ای با مسئولیت بانک مرکزی است و این بانک مجدانه پیگیر تسریع در تعیین تکلیف این موضوع و به دنبال آن صدور مجوز برگزاری مجامع عمومی عادی صاحبان سهام از سوی بانک مرکزی است که به محض حصول نتیجه، اطلاع رسانی می‌شود.

مرادی درباره آخرین وضعیت افزایش سرمایه بانک آینده توضیح می‌دهد: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها در 7 شهوری 1401 به مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه واگذار شده که اجرای آن در جریان است و نتایج به محض صدور توسط این مرکز اطلاع‌رسانی می‌شود.

این مقام ارشد موقت بانک آینده همچنین اعلام کرده که پیش‌نویس گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی در ارتباط با صورت‌های مالی سالانه تلفیقی منتهی به 30 اسفند 1399 صادر و به همراه صورت‌های مالی به منظور صدور مجوز برگزاری مجمع عمومی عادی صاحبان سهام جهت تصویب صورت‌های مالی برای بانک مرکزی ارسال شده است.

او می‌افزاید: پس از گرفتن مجوز بانک مرکزی و نهایی شدن صورت‌های مالی اطلاعات در سامانه کدال افشا خواهد شد.

  • فرابورس: شفاف‌سازی کنید

پس از این مکاتبات بین بانک آینده و شرکت فرابورس، بازهم ابهام باقی می‌ماند و مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه شرکت فرابورس در نامه‌ای به سرپرست بانک یادشده، خواستار شفاف‌سازی آخرین وضعیت آن بانک می‌شود و می‌خواهد تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 25 مهر 1401 اقدام لازم نسبت به افشای مکاتبات صورت گیرد.

  • افشای رای دیوان عدالت اداری

شعبان مرادی در 20 مهر 1401 تصویری از دادنامه شعبه 4 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در ارتباط با وضعیت سهامداری بانک آینده را که بیانگر رای قطعی به نفع شاکیان پرونده و رد حق رای وزارت اقتصاد است، را منتشر می‌کند. دنیای بانک پیشتر به بررسی رای دیوان عدالت اداری با عنوان سهامداران بانک آینده برنده شدند پرداخته بود که متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

  • توپ در زمین بانک مرکزی

حالا به نظر می‌رسد با رای قطعی دیوان عدالت اداری توپ در زمین بانک مرکزی است و باید دید که آیا این نهاد ناظر بازار پول و کمیته رسیدگی‌کننده به پرونده بانک آینده، اجازه برگزاری مجمع عمومی و افزایش سرمایه بانک را خواهد داد و باید منتظر ماند و دید که چه زمان سهامداران بانک یادشده از بلاتکلیفی خارج می‌شوند؟ افزون بر اینکه در صورت نهایی شدن گزارش افزایش سرمایه بانک آینده از محل تجدید ارزیابی پروژه ایران مال، آیا ترکیب سهامداران عمده بانک آینده تغییر می‌کند؟

 

 

 

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا