راز جهش درآمد و هزینه بیمه رازی چیست؟

علی جباری، مدیرعامل شرکت بیمه رازی به 6 پرسش درباره تغییرات مهم در حساب سود و زیان این شرکت در سال 1400 از جمله درباره راز جهش درآمد و هزینه پاسخ داد و اعلام کرد:  افزایش هزینه‌های اداری و عمومی بیمه رازی در سال گذشته عمدتا ناشی از هزینه مطالبات مشکوک الوصول و انجام تبلیغات در ماه‌های پایانی سال بوده است. او رقم تبلیغات شرکت در ماه‌های آخر سال را 50 میلیارد ريال اعلام کرده است.

به گزارش دنیای بانک، علی جباری در واکنش به سوالی درباره دلیل افزایش 101 درصدی سایر درآمدهای بیمه‌ای شرکت بیمه رازی اظهار کرد: حق بیمه های صادره دوره ١٢ ماهه سال ١٤٠٠ نسبت به ٩ ماهه سال ١٤٠٠ معادل ٤٦  درصد افزایش یافته است و به تناسب با آن حق بیمه اتکایی واگذاری نیز در دوره ١٢ ماهه سال ١٤٠٠ نسبت به دوره ٩ ماهه سال ١٤٠٠ به مبلغ  1.871.437 میلیون ریال (معادل 59 درصد) افزایش یافته  و با توجه به اینکه بابت حق بیمه اتکایی واگذاری از بیمه گران اتکایی کارمزد دریافت می شود، سایر درآمدهای بیمه ای شرکت به میزان ٦٦  درصد افزایش یافته است.

  • تسویه خسارت‌های جرحی در سال 1400

او درباره راز افزایش 66 درصدی خسارت و مزایای پرداختی ناخالص این شرکت هم توضیح می‌دهد: بخش عمده افزایش در خسارت های پرداختی مربوط به افزایش در حق بیمه های صادره می باشد که در دوره ١٢ ماهه سال ١٤٠٠ نسبت به دوره ٩ ماهه ٤٦ درصد افزایش یافته و بخش دیگر افزایش در خسارت های پرداختی بابت تسویه خسارت های جرحی در رشته خودرو است که به منظور جلوگیری از افزایش نرخ دیه، تمام خسارت های جرحی در پایان سال ١٤٠٠ تسویه شده و این موضوع از یک سو منجر به افزایش در خسارت های پرداختی شده و از سوی دیگر از تحمیل هزینه های اضافی به شرکت جلوگیری کرده است.

جباری درباره دلیل افزایش 100 درصدی هزینه سهم سهم مشارکت منافع بیمه رازی می‌گوید: هزینه مشارکت در منافع برای بیمه‌گذاران رشته عمر در مقاطع سالانه محسابه می‌شود و در نتیجه در مقاطع 9 ماه سال 1400 هزینه مشارکت در منافع بیمه‌گزاران محاسبه نشده است.

  • جهش 72 درصدی هزینه‌ها

مدیرعامل بیمه رازی درباره دلیل افزایش 72 درصدی هزینه‌های اداری و عمومی این شرکت در سال گذشته گفته است: دلیل اصلی افزایش این هزینه‌ها بابت شناسایی مبلغ 120 میلیارد ريال هزینه مطالبات مشکوک الوصول در پایان سال گذشته بر اساس آیین‌نامه شماره 101 شورای عالی بیمه، مبلغ 50 میلیارد ريال انجام هزینه تبلیغات در ماه‌های آخر سال و مبلغ 400 میلیارد ريال مالیات ستوات قبل بوده است.

  • چگونه هزینه‌های مالی 100 درصد کاهش یافت؟

جباری درباره کاهش 100 درصدی هزینه‌های مالی بیمه رازی اظهار کرد: مبلغ 251 میلیارد ریال که در سرفصل هزینه‌های مالی دوره 9 ماهه 1400 منعکس شده بود، مربوط به استهلاک حساب‌های پیش‌ پرداخت است که در سال‌های قبل بابت خرید املاک شناسایی شده و با نظر حسابرس قانونی در صورت‌های مالی 12 ماهه 1400 این مبلغ به حساب تعدیل‌های سنواتی می‌یابد.

این عضو هیات مدیره شرکت بیمه رازی درباره افزایش ٧٩ درصدی سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه شرکت در بهمن ماه سال ١٤٠٠ بابت عملکرد سال های ١٣٩٤ تا ١٣٩٨ توانسته است زیان تایید شده از سازمان مالیاتی دریافت کند، مطابق با استاندارد حسابداری ٣٥،  درآمد مالیات انتقالی این موضوع شناسایی و در سرفصل سایر درآمدهای غیرعملیاتی منعکس شده است.

  • افزایش شدید دارایی‌های نامشهود

جباری درباره افزایش ٣٠٢ درصدی دارایی‌های نامشهود بیمه رازی در سال گذشته توضیح می‌دهد: باتوجه به اینکه شرکت یادشده در مهرماه سال ١٤٠٠ مجوز قبولی اتکایی را از بیمه مرکزی دریافت کرده، بنابراین اقدام به خرید نرم افزار قبولی اتکایی کرده که  مبلغ دارایی های نامشهود در پایان سال ١٤٠٠ نسبت به دوره ٩ ماهه سال ١٤٠٠ معادل 48 میلیارد و 79 میلیون ریال افزایش یافته است که علت اصلی آن خرید نرم افزار قبولی اتکایی و توسعه نرم افزارهای بیمه گری از شرکت فناوران است.

  • کاهش بدهی به بیمه‌گذاران و نمایندگان

مدیرعامل بیمه رازی درباره دلیل کاهش 65 درصدی بدهی این شرکت به بیمه‌گذاران و نمایندگان می‌گوید: در پایان سال ١٤٠٠ به منظور جلوگیری از افزایش نرخ دیه، تمام خسارت های جرحی در پایان سال ١٤٠٠ تسویه شد و در نتیجه بدهی به  بیمه‌گذاران و نمایندگان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. او در عین حال به سوالی درباره افزایش ١٠٨ درصدی بدهی به بیمه‌گران و بیمه‌گران اتکایی بیمه رازی اظهار کرد: حق بیمه اتکایی واگذاری دوره ١٢ ماهه سال ١٤٠٠ نسبت به دوره ٩ ماهه سال ١٤٠٠ به مبلغ یک هزار و 871 میلیارد و 737 میلیون ریال معادل 59 درصد افزایش یافته که در نتیجه باعث افزایش بدهی این شرکت به بیمه‌گران اتکایی شده است.

  • خرید زمین در تهران

این عضو هیات مدیره بیمه رازی درباره معاملات غیر نقدی صورت پذیرفته به مبلغ 432 میلیارد و 139 میلیون ریال توضیح می‌دهد: معاملات غیر نقد مربوط به خرید یک فقره زمین در بلوار آیت الله کاشانی به مبلغ 547 میلیارد ریال است که بخشی از مبلغ آن هنوز پرداخت نشده است.

جباری در واکنش به سوالی درباره عدم نمایش تغییرات در سرمایه‌گذاری بیمه رازی در صورت جریان وجوه نقد سال 1400 می‌گوید: مطابق با نظر حسابرس معاملات مربوط به سرمایه گذاری ها و تغییر در این حساب، در شرکت های بیمه به عنوان فعالیت عملیاتی محسوب می شود و تغییرات آن در بخش عملیاتی منعکس شده است. او در عین حال می‌افزاید: تسهیلات اعطایی به اشخاص عمدتا بابت بیمه گذاران عمر بوده که مطابق با آئین نامه ٩٧ شورای عالی انجام می پذیرد و درآمد آن نیز شناسایی و در حساب ها ثبت شده است.

مدیرعامل بیمه رازی درباره آثار مالی قبول مجوز اتکایی قبولی بر صورت‌های مالی سالانه شرکت اعلام کرد: از تاریخ دریافت مجوز قبولی اتکایی تا پایان سال ١٤٠٠ مبلغ 175 میلیارد و 874  میلیون ریال حق بیمه قبولی اتکایی دریافت شده و مطابق با آئین نامه ٥٨ با توجه به دوره های قبولی مبلغ 120 میلیارد ریال ذخیره حق بیمه از این بابت محاسبه شده  ئ در سال ١٤٠٠ هیچ گونه خسارتی بابت قبولی اتکایی اعلام نشده است.

جباری در عین حال درباره دلیل تغییرات بیش از ٣٠ درصدی سود (زیان) عملیاتی نسبت به دوره مالی مشابه مقایسه ای، می‌گوید علت این اتفاق کاهش درآمدهای سرمایه گذاری از مبلغ 2 هزار و 908 میلیارد و 349 میلیون ریال در سال 1399 به 336 میلیارد و 276 میلیون ریال در سال 1400 بوده است

 

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا