درخشش هفتگی بازارهای سهام جهان

به گزارش پایگاه خبری دنیای بانک،بازارهای سهام آمریکا تحت تاثیر افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به پایین ماندن نرخهای بهره در این کشور، برای سومین هفته متوالی صعود کردند. روز جمعه شاخص داوجونز اینداستریال اوریج ۰٫۷ درصد یا ۱۳۱٫۴۸ واحد صعود کرد و به ۱۷۲۱۵٫۹۷ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ با ۱۸٫۲۲ واحد افزایش، به ۲۰۳۳٫۱۱ واحد رسید در حالیکه شاخص نزدک کامپوزیت با ۵۶٫۲۲ واحد افزایش، به ۴۸۶۶٫۶۹ واحد رسید.

طی هفته گذشته داوجونز ۰٫۸ درصد، استاندارد اند پورز ۵۰۰ به میزان ۰٫۹ درصد و نزدک ۱٫۲ درصد صعود کرد.بازارهای سهام در آسیا و اروپا هم روز جمعه صعود کردند.

شاخص اف تی اس یوروفرست ۳۰۰ اروپا ۰٫۷ درصد بالاتر بسته شد و پس از صعود ۴٫۴ درصدی دو هفته قبل، هفته گذشته تغییر چندانی نداشت. شاخص استاکس اروپا ۶۰۰ به میزان ۰٫۶ درصد بالاتر ایستاد.

شاخص ام سی اس آی بازارهای بزرگ جهان با ۰٫۴ درصد افزایش، به بالاترین سطح از اواسط اوت صعود کرد.

شاخص نیک‌کی ۲۲۵ ژاپن ۱٫۱ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح در یک ماه گذشته رسید. همچنین امیدواری به اقدامات محرک اقتصادی بیشتر از سوی دولت چین باعث شد شاخص شانگهای کامپوزیت ۱٫۶ درصد و شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ ۰٫۸ درصد صعود کند.

بر اساس گزارش رویترز، آمارهای اقتصادی که روز پنج شنبه منتشر شد، نشان داد قیمتهای مصرفی آمریکا در سپتامبر ۰٫۲ درصد افزایش یافت در حالیکه آمار تولید در اکتبر ضعیف ماند. از سوی دیگر شمار متقاضیان مزایای بیکاری این کشور به کمترین سطح در ۴۰ سال گذشته رسید. با این همه ویلیام دادلی، رییس بانک فدرال نیویورک با اشاره به شواهد اخیر از ضعیف شدن اقتصاد، اظهار کرد انتظار برای افزایش نرخهای بهره در سال جاری به آمار اقتصادی مثبت بستگی دارد.

بازارهای سهام جهانی پس از بدترین سه ماهه ای که از سال ۲۰۱۱ تاکنون پشت سرگذاشتند، شروع به بهبود کرده اند و پس از چند ماه پرنوسان بازارهای سهام، در پی عدم تمایل بانکهای مرکزی به تعدیل سیاستهای محرک اقتصادی و بهبود ریسک پذیری، سرمایه گذاران با احتیاط به نشانه‌های پایان فروش گسترده در بازار بویژه سهام شرکتهای چند ملیتی چشم دوخته اند.

از سوی دیگر نرخ تورم سالانه منطقه یورو در سپتامبر به دلیل کاهش شدید قیمتهای انرژی، منفی شد و بانک مرکزی اروپا را برای اقدامات محرک اقتصادی بیشتر تحت فشار قرار داد.

یورو با ۰٫۳ درصد کاهش، به ۱٫۱۳۴۶ دلار رسید و در هفته گذشته تغییر چندانی نشان نداد. دلار در برابر ین ۰٫۵ درصد صعود کرد و به ۱۱۹٫۴۲ ین رسید با اینهمه ارز ژاپن قوی‌ترین هفته را در شش هفته گذشته پشت سرگذاشت.

شاخص دلار که ارز آمریکا را در برابر سبدی از شش ارز بزرگ دنبال می‌کند، ۰٫۴ درصد صعود کرد.

در بازارهای کالا، قیمت نفت در پی کاهش شمار حلقه‌های حفاری آمریکا افزایش یافت. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر با ۱٫۳ درصد افزایش، به بالای ۵۰ دلار در هر بشکه رسید و بهای نفت خام آمریکا با ۱٫۹ درصد افزایش، ۴۷٫۲۶ دلار در هر بشکه بود.

بهای معاملات نفت برنت هفته گذشته ۴٫۳ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۴٫۸ درصد کاهش یافت.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا