اتحادیه اروپا کدام مقام ایرانی را تحریم کرد؟

وزیر خارجه آلمان در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: امروز اتحادیه اروپا پیام جدید و صریحی به ایران می‌فرستد. حقوق بشر تقسیم‌ناپذیر است.آنالنا بربوک افزود: ما تحریم‌های بیشتری را تصویب کردیم که بر روی حلقه قدرت سپاه پاسداران و درآمدزایی آن تاثیر خواهد گذاشت. ما به همراه 16 کشور دیگر توانستیم که جرایم ایران را در دستورکار شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار دهیم.

بربوک در یک توییت دیگر نوشت: هیچ‌کسی در تهران، مشهد یا اصفهان نمی‌تواند باور کند که آن‌ها می‌توانند بدون مواجهه به هیچ‌گونه عواقبی دست به جنایت بزنند. اروپا و جهان درحال نظاره هستند. ما گوش به زنگ خواهیم ماند و به فهرست‌گری ادامه خواهیم داد.

وزیر امور خارجه آلمان ساعاتی پشی نیز در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه‌اش درباره اتفاقات اخیر ایران و حمایت از اقدامات تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران، پیش از آغاز نشست شورای وزیران امور خارجه اروپا در بروکسل، در جمع خبرنگاران گفته بود: ما بسته تحریمی دیگری اعمال خواهیم کرد تا پیام روشنی به کسانی بفرستیم که فکر می‌کنند می‌توانند مردم خودشان را بدون عواقب سرکوب کرده، بترسانند و بکشند.

بربوک در ادامه این ادعا گفت: آن‌ها نمی‌توانند؛ جهان نظاره‌گر است. او مدعی شد: تحریم‌های جدید به ویژه حلقه داخلی قدرت سپاه پاسداران و ساختارهای تامین مالی آن‌ها را هدف قرار می‌دهد. اتحادیه اروپا، پیش‌تر، در پی فوت مهسا امینی، علیه ۱۵ فرد و نهاد ایرانی،‌تحریم‌هایی را اعمال کرد که شامل ممنوعیت سفر و مسدودسازی اموال بود.

تازه‌ترین خبر اینکه اتحادیه اروپا امروز دوشنبه 29 شخص و سه نهاد ایرانی را به بهانه حمایت از اغتشاشگران تحت تحریم‌های خود قرار داد. جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی مداخله جویانه آنچه «خشونت غیرقابل قبول» علیه معترضان خوانده را محکوم کرده و گفته ما تحریم‌های اضافی علیه ایران اعمال می‌کنیم.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، چند روز پیش در واکنش به اظهارات همتای آلمانی‌اش در حمایت از اقدامات تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران، در پیامی گفت: مواضع تحریک آمیز، مداخله جویانه و غیردیپلماتیک نشان دهنده پختگی و تدبیر نیست.

او افزود: تخریب پیوندهای قدیمی پیامدهای بلندمدت دارد. آلمان می‌تواند تعامل را برای مقابله با چالش‌های مشترک انتخاب کند و یا راه تقابل در پیش بگیرد. پاسخ ما متناسب و قاطع خواهد بود.

علاوه بر این، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، امروز در نشست خبری هفتگی‌اش در پاسخ به سوالی درباره درخواست برخی از کشورها برای برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر علیه ایران و استقبال آمریکا از پیشنهاد آلمان و ایسلند در این زمینه، گفت: استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اعمال فشار به کشورها را رد می‌کنیم. موضوع حقوق بشر موضوع مقدسی است و جای تاسف دارد که برخی از کشورها با ادعای طرفداری از حقوق بشر از این موضوع به عنوان ابزاری برای فشار به ایران استفاده می‌کنند. شاهد استفاده ابزاری آلمان و برخی از کشورها از این موضوع هستیم. روابط ایران و آلمان روابط تاریخی است ولی ایران اقدامات آلمان در نقض حقوق ملت ایران را فراموش نکرده است. بنابراین به مقامات آلمان به ویژه آن دسته از مقاماتی که بر اساس منافع حزبی و سیاسی اقدامات تندی را علیه جمهوری اسلامی ایران رقم می‌زنند تاکید می‌کنیم که به منافع درازمدت روابط دو کشور توجه کنند به عقلا و حکمای آلمان توجه و تذکر می‌دهیم که در برابر این تندروی‌ها بایستند و منافع بلند مدت دو کشور را قربانی منافع حزبی، سیاسی و کوتاه مدت نکنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه، همچنین  در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با مواضع برخی  کشورهای اروپایی در مورد تحولات داخلی ایران و این که مقامات آلمان گفته اند ، امروز اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدیدی علیه ایران  اعمال خواهد کرد، گفت: متاسفانه چند کشور اروپایی در اتخاذ مواضع علیه ایران از عنوان اتحادیه اروپا سوء استفاده می‌کنند و لزوما مواضع این چند کشور بیانگر مواضع و رویکردهای تمامی کشورهای اروپایی نیست. چند کشور معدود به صورت غیرمسئولانه خارج از چارچوب و موازین شناخته شده بین‌المللی در ارتباط با مسائل داخلی ایران با تمسک به شعارهایی نظیر حقوق بشر، تند و افراطی عمل می‌کنند و  کاملا مشخص است این رفتارها سیاسی و مبتنی بر بهانه‌های واهی است.

او در همین چارچوب تاکید کرد : ایران اجازه دخالت در امور داخلی خود را به هیچ کشوری نخواهد داد. به کشورهای محور در حوزه اروپا که از همه ابزارهای غیرسازنده برای مداخله در امور داخلی ایران استفاده می‌کنند، توصیه می‌کنیم به منافع مناسبات سازنده مشترک توجه کنند و از استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اعمال فشار سیاسی اجتناب کنند و منافع بلندمدت کشورهای خود را با منافع کوتاه مدت برای برخی اهداف خاص قربانی نکنند ، به چارچوب دیپلماتیک توجه کنند و از روش‌های سازنده در مناسبات دوجانبه استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد موضوع تحریم ها نیز اظهارکرد: تحریم‌ها اگر کارساز بود حتما آنها از  تحریم‌هایی که در طول چند دهه گذشته بر ایران اعمال کرده اند ، نتیجه لازم را به دست می‌آوردند. نتیجه آن تحریم‌ها کجاست و چه دستاوردی برای آنها داشت؟

کنعانی تاکید کرد: تحریم و استفاده از ابزارهای تحریمی ورقه سوخته‌ای است که کارآیی لازم را برای این کشورها نخواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این تحریم‌ها برای ملت ایران ایذایی خواهد بود، ولی برای این کشورها نیز هزینه خواهد داشت. ایران کشور مقتدر و توانمندی در منطقه است. ظرفیت‌ها و توانایی اقتصادی عظیمی دارد.  توانایی و جایگاه ممتاز ایران در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه بر کسی پوشیده نیست. ایران همواره شریک سازنده برای طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به منظور کمک به ایجاد صلح، ثبات و آرامش و امنیت در منطقه بوده است.

او تاکید کرد : رویکرد  این چند کشور  اروپایی که به صورت افراطی از ابزارهای غیردیپلماتیک علیه ایران استفاده می‌کنند، نه کمکی به این کشورها و ملت‌هایشان و نه کمکی به جایگاه آن‌ها در منطقه خواهد کرد. کنعانی با بیان این که این کشورها را به دیپلماسی، حکمت و تدبیر دعوت می‌کنیم، تاکید کرد : اینکه آن‌ها تحریم‌های جدیدی اعمال کنند پاسخ ایران متناسب و متقابل خواهد بود و واکنش مقتضی را نشان خواهد داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مواضع تند مقامات آلمان در مورد ایران نیز بار دیگر گفت: چه مقامات دولتی آلمان  و چه اعضای پارلمان این کشور هم به گذشته دور خودشان و کشورشان و سابقه طولانی نقض حقوق بشر و هم به نقض فاحش حقوق بشر مردم ایران در ارتباط با تسلیح یک رژیم متجاوز به سلاح‌های شیمیایی و به کارگیری علیه شهروندان ایرانی نگاه کنند کشوری که سابقه تاریک نقض فاحش حقوق بشر به ویژه علیه ملت ایران دارد، در جایگاهی نیست که ما را در موضوعات حقوق بشری مواخذه کرده یا مورد تحریم قرار دهد.

تحریم‌ شده‌های اروپا

به گزارش ایرنا، وزرای امور خارجه ۲۷ کشور اروپایی در جلسه‌ای که امروز در بروکسل برگزار شد بسته تحریمی جدیدی را که ۲۹ شخصیت و ۳ نهاد ایرانی را هدف قرار می‌دهد تصویب کردند. بر اساس گزارش تارنمای اتحادیه اروپا دارایی های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.

اتحادیه اروپا این اشخاص را سران استانی نیروی انتظامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا، احمد وحیدی وزیر کشور و همچنین شبکه پرس‌تی‌وی نامید که با طرح ادعاهای حقوق بشری تحریم شدند.
به این ترتیب فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به ۱۲۶ شخصیت و ۱۱ نهاد رسید.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تکرار اظهارات مداخله‌جویانه در امور ایران ادعا کرد: ما امروز تحریم های بیشتری را علیه کسانی که مسئول سرکوب معترضان ایرانی هستند، اعمال می کنیم.
هم زمان وزارت امور خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای از تحریم عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات ایران، سردار وحید مجید و شماری از شخصیت‌های نیروی انتظامی و سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.

این افراد عبارتند از احمد طاهری (فرمانده سابق نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان)، محمود سعادتی (فرمانده سابق نیروی انتظامی زاهدان)، حسین معروفی (معاون هماهنگ کننده بسیج سپاه سیستان و بلوچستان)، احمد شفاهی. (فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان) و حسین مدرس خیابانی (استاندار سیستان و بلوچستان)، علی آزادی (فرمانده نیروی انتظامی کردستان)، علی رضا مرادی (فرمانده نیروی انتظامی سنندج)، علی سید صفری (فرمانده نیروی انتظامی در سقز)، عباس عبدی (فرمانده انتظامی شهرستان دیواندره) در دیواندره، سرنگ حسین رجب پور (فرمانده سپاه بیجار)، مرتضی میرآقایی (فرمانده سپاه سنندج)، اسماعیل زارعی کوشا (استاندار کردستان)، سردار سید صادق حسینی (فرمانده سپاه کردستان)
حسین رحیمی (رئیس نیروی انتظامی تهران) و حسن حسن زاده (فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ) از دیگر افرادی هستند که در فهرست تحریم‌های انگلیس قرار گرفته‌اند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا