بانک توسعه تعاون خزانه دار صندوق امید است

به گزارش پایگاه خبری دنیای بانک، چندی پیش رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اعلام کرد که صندوق کارآفرینی امید از محل تسهیلات حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری ۲۵۰ میلیارد تومان تخلف داشته است.

به گفته مرتضی شهیدزاده، یکی از تخلفات صندوق کارآفرینی امید، سپرده گذاری منابع مالی این تسهیلات در بانکها و کسب سود از این محل بوده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با رد این اظهارات گفت: براساس قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، موسسه های عامل ملزم به پرداخت تسهیلات با تلفیق منابع داخلی و منابع از محل این قانون هستند.
اصغر نوراله زاده تاکید کرد: رئیس صندوق توسعه ملی که مدعی بروز چنین تخلفی است، باید توضیحات تکمیلی را در این باره ارایه دهد.
وی توضیح داد: از آنجایی که صندوق کارآفرینی امید فاقد سیستم خزانه داری مشابه سایر بانک ها بوده و دسترسی مستقیم به شبکه های تعاملی بانک مرکزی ندارد، با مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک توسعه تعاون به شبکه شتاب متصل است.
وی ادامه داد: بانک توسعه تعاون نقش خزانه داری صندوق را در توزیع پول نقد به شعب نقدی صندوق و همچنین تسویه تراکنش های مالی با شبکه شتاب را از طریق حساب سپرده متصل به سوئیچ صندوق برعهده دارد.
** تاخیر سه ماهه صندوق توسعه ملی در سرمایه گذاری
نوراله زاده اظهارداشت: با تصویب قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، صندوق کارآفرینی امید به عنوان یکی از موسسه های عامل مجری این طرح انتخاب شد تا در حمایت از اقتصاد و معیشت روستاییان همکاری کند.
مدیرعامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: براساس این قانون در مرحله اول و دوم مبلغ پنج هزار میلیارد ریال از محل سپرده گذاری صندوق توسعه ملی و پنج هزار میلیارد ریال نیز از منابع داخلی صندوق کارآفرینی امید و در مجموع ۱۰ هزار میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافت.
وی خاطرنشان ساخت: سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در صندوق کارآفرینی امید با سه ماه تاخیر نسبت به سایر بانک ها در ۲۱ اسفندماه پارسال صورت گرفت و در این مرحله صندوق تمامی امکانات خود را در حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها بسیج کرد.
به گفته نوراله زاده، این صندوق توانسته است با استفاده از طرح های موفق خود مانند حمایت از راه اندازی صندوق‏های خرد محلی، اجرای طرح روستای بدون بیکار، اجرای طرح هر روستا – یک محصول، حمایت از تکمیل زنجیره ارزش محصولات بخش کشاورزی، حمایت از طرح های بوم گردی، صنایع دستی، فرش دستباف عملکرد مطلوبی در این بخش داشته باشد.
** تصویب اعتبار ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی برای طرح های روستایی
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: صندوق کارآفرینی امید از ابتدای سال ۹۷ تاکنون در کشور حدود ۳۹ هزار طرح را مورد بررسی قرار داده است که از این تعداد ۲۰ هزار و ۳۲۰ مورد در حوزه روستایی با اعتبار ۱۱ هزار و ۵۳۱ میلیارد ریال به تصویب رسید که این رقم معادل با ۱۱۵ درصد اعتبار تعیین شده در طرح اشتغال روستاییان است.
نوراله زاده درباره جزئیات تخصیص های انجام شده از سوی صندوق کارآفرینی امید در طرح های اشتغالزایی روستایی و عشایری افزود: هشت هزار و ۹۸۰ طرح از تسهیلات پرداختی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، پنج هزار و ۶۷۷ طرح در بخش صنایع دستی و فعالیت های فرش دستباف، یکهزار و ۲۰۵ طرح در بخش صنایع و معادن کوچک، یکهزار و ۲۱۳ طرح در بخش فعالیت های خدماتی و فناوری اطلاعات و ۴۳۵ طرح در بخش گردشگری و بوم گردی پرداخت شده است.
** پرداخت ها براساس پیشرفت فیزیکی طرح ها 
وی ادامه داد: ۱۸ هزار و ۲۸۶ طرح به مبلغ ۸ هزار و ۹۰۶ میلیارد ریال(معادل ۸۹درصد اعتبار مشترک اختصاص یافته)- قرارداد منعقد شده و آماده پرداخت است.
نوراله زاده اظهار داشت: ۱۷ هزار و ۵۱۰ طرح به مبلغ ۷ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال – معادل ۷۹درصد اعتبار مشترک تخصیص یافته – نیز تسهیلات پرداخت شده است و باقی پرداخت ها به منظور جلوگیری از انحراف نامساعد تسهیلات مطابق دستورالعمل های صندوق بر اساس پیشرفت فیزیکی طرح ها پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خاطرنشان ساخت: از این تعداد ۵۵۶ طرح در حمایت از صندوق های خرد محلی، ۲۴۸ طرح در ایجاد روستاهای بدون بیکار و ۱۲۴ طرح در بخش هر روستا یک محصول پرداخت شده است.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا