دنیای بیمه از رقابت بیمهگران گزارش میدهد
چه خبر از لیگ حرفهای بیمهگران ایران؟ آیا ۳ شرکت بیمه آسیا، دانا و دی تا پایان فصل ۹۹ لیگ جایگاه اول تا سوم خود را حفظ میکنند؟ با ورود احتمالی ۲ شرکت بیمه تعاون و کارآفرین به جمع ۱۴ شرکت حاضر در بازار اصلی بورس و فرابورس و انتشار گزارش ماهانه عملکرد آنها، جایگاه شرکتها و سهمشان از فروش و خسارت چه تغییراتی خواهد کرد؟
به گزارش دنیای بیمه، مجموع فروش ۱۴ شرکت جنرال بیمهای که گزارش عملکرد خودشان را ماهانه منتشر میکنند، در پایان آذرماه امسال به بیش از ۳۴ هزار و ۵۲۲میلیارد تومان رسیده و کل خسارتی که آنها پرداخت کردهاند اندکی بیش از ۱۶ هزار و ۶۳۶میلیارد تومان برآورد شده است. شرکتهای بیمه آسیا، بیمه دانا و البته بیمه دی به ترتیب بیشترین سهم از کل حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص دادهاند. البته در بخش خسارتهای پرداختی بیمه دانا، بیمه آسیا و بیمه دی به ترتیب در رتبه اول تا سوم جا خوش کردهاند.
در حال حاضر تنها ۱۴ شرکت بیمهای شامل بیمه آسیا، بیمه دانا، بیمه دی، بیمه پاسارگاد، بیمه البرز، بیمه کوثر، بیمه پارسیان، بیمه معلم، بیمه ملت، بیمه سامان، بیمه ما، بیمه نوین، بیمه تجارت نو و بیمه میهن گزارش عملکرد ماهانه خود را منتشر میکنند و در اختیار سهامداران خود قرار میدهند و باقی شرکتها به دلیل قرار داشتن در بازار پایه فرابورس الزامی برای شفافسازی و انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود ندارند و به همین دیل سهامداران این شرکتها نمیدانند که روند فروش و خسارت ماهانه چگونه است؟
بیمه آسیا بالاتر از همه در فروش
به گزارش دنیای بیمه، بدون در نظر گرفتن گزارش عملکرد شرکت دولتی بیمه ایران، شرکت بیمه آسیا رتبه نخست را در بین شرکتهای بیمه غیردولتی کشور از حیث سهم از بازار و فروش در اختیار دارد و در ۹ ماه نخست امسال بیش از ۶ هزار و ۵۶ میلیارد تومان حق بیمه تولید کرده که ۱۷.۵ درصد از کل فروش ۱۴ شرکت یادشده را به خود اختصاص داده و در رتبه اول قرار گرفته است.
بیمه آسیا با گذشت ۹ ماه از سال ۹۹، بالغ بر ۲ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده که در بین ۱۴ شرکت در رتبه دوم و پس از بیمه دانا قرار میگیرد و ۱۷.۴ درصد از کل خسارت پرداخت شده توسط شرکتهای یادشده مربوط به شرکت بیمه آسیا بوده است.
نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی در پایان آذرماه ۹۹ در شرکت بیمه آسیا ۴۷.۷ درصد برآورد میشود که از میانگین نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی ۱۴ شرکت (۴۸.۲ درصد) پایینتر است.
بیمه دانا؛ دوم در فروش و اول در خسارت
شرکت بیمه دانا، اما در ۹ ماه نخست امسال با فروش بیش از ۵ هزار و ۱۴۲ میلیارد تومان در رتبه دوم جدول ۱۴ شرکت هدف قرار دارد و ۱۵ درصد از کل حق بیمه تولیدی را به خود اختصاص داده، اما حدود یک پنجم خسارت پرداخت شده توسط کل این شرکتها معادل ۲۰ درصد مربوط به پروندههای خسارتی بیمه دانا بوده است. به همین دلیل نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی بیمه دانا از مرز ۶۴ درصد عبور کرده چرا که این شرکت بیش از ۳ هزار و ۳۰۷ میلیارد تومان خسارت پرداختی داشته است.
بیمه دی در حاشیه امنیت
شرکت بیمه دی با فروش بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان حق بیمه در ۹ ماه نخست سال ۹۹، ۱۱ درصد از کل فروش شرکتهای منتخب را به خودش اختصاص داده و در مقابل تنها یک هزار و ۷۵۶ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده است. به این ترتیب بیمه دی هم در فروش و هم در خسارت در رتبه سوم قرار دارد و نکنه مهم این است که نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی بیمه دی با در نظرگرفتن سهم بالای بیمه درمان تنها ۴۶ درصد برآورد میشود که نشان میدهد این شرکت در حاشیه امن قرار دارد.
پاسارگاد؛ ریسکگریزی یا تکیه بر زندگی؟
بیمه پاسارگاد همچنان تمرکز و اولویت نخست خود را بر بیمههای زندگی قرار داده و رشد خوبی را تجربه کرده اما شاید اصلیترین سوال این است که این میزان تمرکز بر رشتههای بیمه زندگی ناشی از ریسکگریزی مدیران بیمه پاسارگاد به خواست سهامداران است یا اینکه راه برای حضور در دیگر رشتهها را برای خود ناهموار میبینند؟ به هر حال این شرکت در ۹ ماه نخست امسال با فروش ۳ هزار و ۴۲۲ میلیارد تومانی در رتبه چهارم این جدول قرار میگیرد و حدود ۱۰ درصد از کل فروش را به خود اختصاص داده است. در مقابل تنها ۷۵۱ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده که سهم بیمه پاسارگاد از کل خسارت پرداخت شده در بین ۱۴ شرکت تنها ۴.۵ درصد است و نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی این شرکت هم ۲۲ درصد برآورد میشود.
رقابت سخت البرز و کوثر برای رتبه ششم
بیمه کوثر در تلاش برای در اختیار گرفتن رتبه ششم جدول شرکتهای حاضر در لیگ ۱۴ تیمی است و رقابت سختی با شرکت بیمه البرز دارد و البرزیها هم مصمم هستند تا فاصله خود را با کوثریها بیشتر کنند.
در پایان آذرماه کل سهم بیمه البرز از فروش ۱۴ شرکت ۸.۱ درصد و سهم بیمه کوثر ۸.۱ درصد بوده و هر ۲ شرکت سهمی مساوی یعنی حدود ۸ درصدی از کل خسارت پرداخت شده را به خود اختصاص دادهاند. بیمه البرز در ۹ ماه نخست امسال ۲ هزار و ۷۹۹ میلیارد تومان و بیمه کوثر هم حدود ۲ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان فروش داشته است. در مقابل بیمه البرز ۱۳۱۷ میلیارد تومان و بیمه کوثر ۱۳۱۴ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده و به این ترتیب نسبت خسارت به حق بیمه در شرکت بیمه البرز ۴۷.۱ درصد و در شرکت بیمه کوثر ۴۷.۱ درصد ارزیابی میشود.
رقابت شانه به شانه البرزیها و کوثریها در فصل زمستان ۹۹ داغتر هم خواهد شد تا مشخص شود کدامیک در رتبه ششم جای میگیرند.
پارسیان ایستاده در رتبه هفتم لیگ
بیمه پارسیان اما به نظر در پایان مسابقات لیگ ۱۴ تیمی بیمهگران منتخب جایگاه هفتم خود را حفظ خواهد کرد چرا که فاصلهاش با شرکتهای بیمه البرز و کوثر برای قرار گرفتن در جایگاه ششم زیاد است و فاصله خوبی را شرکت بیمه معلم در رتبه نهم دارد و بسیار بعید است که بیمه معلم بتواند جایگاه بیمه پارسیان را در پایان سال در اختیار بگیرد.
بررسیهای دنیای بیمه نشان میدهد که ۶.۹ درصد از کل فروش ۱۴ شرکت منتخب به بیمه پارسیان با فروش ۹ ماهه ۲۳۸۷ میلیارد تومانی اختصاص دارد و در مقابل این شرکت ۱۲۳۱ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده و سهم بیمه پارسیان از خسارتها هم ۷.۴ درصد بوده است. از این جهت نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی در بیمه پارسیان از میانگین بالاتر و ۵۱.۶ درصد است.
هزینه بالای بیمهگری بیمه معلم
بیمه معلم با ثبت رکورد ۷۶.۶درصدی نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی را میتوان پرهزینهترین شرکت در لیگ منتخب بیمهگران تا پایان آذرماه امسال قلمداد کرد. چرا که این شرکت اندکی بیش از ۲۱۶۴میلیارد تومان حق بیمه تولیدی و در مقابل ۱۶۵۷میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده و سهم بیمه معلم از کل فروش ۱۴ شرکت ۶.۳درصد و از مجموع خسارت پرداخت شده ۱۰درصد بوده است. آیا بیمهگری بیمه معلم برای ایستادن در رتبه هشتم لیگ ۱۴ تیمی بیمهگران مطلوب سهامداران است یا اینکه این شرکت تلاش خواهد کرد تا هزینههای خسارت را با اصلاح پرتفوی خود کاهش دهد؟
بیمه ملت و سامان؛ همسایههای بیحاشیه!
بیمه ملت و سامان به ترتیب با قرار گرفتن در رتبههای نهم و دهم جدول لیگ مسابقات بیمهگری با حضور ۱۴ شرکت، همسایههای بدون حاشیه برای هم هستند و اگر سامانیها بخواهند پا جای پای ملتیها بگذارند، در زمستان باید سخت در فروش پیشتازی کنند و امتیازات بیشتری جمعکنند آنهم مشروط به اینکه بیمه ملتیها نخواهند فروش خود را افزایش دهند. پرکردن شکاف یک درصدی بین ۲ شرکت بیمه ملت و سامان البته سخت و شاید هم در فرصت باقیمانده ۳ ماه تا پایان فصل ۹۹ لیگ بیمهگران ناممکن باشد. در حال حاضر بیمه ملت با فروش ۱۴۸۹ میلیارد تومانی خود در ۹ ماه نخست امسال ۴.۳ درصد از کل فروش شرکتهای منتخب و حاضر در لیگ را به خود اختصاص داده و پس از آن بیمه سامان با فروش ۱۱۴۸ میلیارد تومانی و سهم ۳.۳درصدی قرار دارد. در بخش خسارتها اما بیمه ملت ۵۸۳ میلیارد تومان و بیمه سامان نیز ۴۵۷ میلیارد تومان خسارت پرداخت کردهاند. نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی بیمه ملت تا پایان پاییز امسال ۳۹.۲ درصد و بیمه سامان هم ۳۹.۸ درصد ارزیابی میشود و هر ۲ شرکت از حیث کیفیت سبد بیمهگری در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
رقابت سخت در باشگاه ۱۰۰۰ تاییها
رقابت در پایین جدول ۱۴ تیمی بیمهگران اما سخت و نفسگیر است چرا که بیمه ما با سهم ۳.۲ درصدی، بیمه نوین با سهم ۳.۱ درصدی در حالی به رقابت مشغول هستند که پشت سر آنها بیمه تجارت نو با سهم حدود ۲.۷ درصدی قرار دارد. آیا جایگاه این ۳ شرکت در رتبه یازدهم تا سیزدهم جدول تا پایان سال تغییر میکند؟
این گزارش نشان میدهد که بیمه ما با فروش بیش از ۱۰۸۸ میلیارد تومانی، بیمه نوین با فروش ۱۰۷۴ میلیارد تومانی به ترتیب در رتبه یازدهم و دوزادهم قرار دارند و پشت سر آنها بیمه تجارت نو تلاش میکند تا زودتر وارد باشگاه ۱۰۰۰ میلیاردتومانیها شود و در ۹ ماه نخست امسال با فروش ۹۱۰ میلیارد تومان در رتبه سیزدهم قرار دارد.
کل خسارت پرداختی بیمه ما در پایان آذرماه امسال ۴۴۸ میلیارد تومان، بیمه نوین ۴۶۲ میلیارد تومان و بیمه تجارت نو هم ۲۶۸ میلیارد تومان بوده که به ترتیب سهم بیمه ما از کل خسارتها ۲.۷ درصد، بیمه نوین ۲.۸ درصد و بیمه تجارت نو ۱.۶ درصد است. نسبت خسارت به حق بیمه تولیدی بیمه ما هم ۴۱.۲ درصد، بیمه نوین ۴۳.۱ درصد و بیه تجارت نو ۲۹.۵ درصد ارزیابی میشود.
میهن در رتبه چهاردهم
بیمه مهین در حال حاضر در رتبه ۱۴ از جدول ۱۴ تیمی مسابقات بیمهگران قرار دارد و کل فروش این شرکت در پایان آذرماه کمی بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد شده که کمتر از ۷ دهم درصد کل فروش شرکتهای منتخب را به خود اختصاص داده است. در مقابل این شرکت ۱۹۱ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده و نسبت خسارت بیمه میهن ۷۶.۳ درصد است.
لیگ بیمهگران ۱۶ تیمی میشود
با حضور احتمالی ۲ شرکت بیمه تعاون و کارآفرین در جمع شرکتهای بورسی و فرابورسی و خروج آنها از بازار پایه یا همان لیگ دسته دوم مسابقات بیمهگران، رقابت در لیگ حرفهای شرکتهای بیمه داغتر هم خواهد شد و انتظار میرود که نه تنها جایگاه شرکتها دگرگون شود بلکه جمع امتیاز آنها (سهم از فروش) کمتر هم شود.
ثبت نظر