به گزارش دنیای بانک، به نظر نمیرسد تصمیمگیری درباره افزایش سرمایه بانک سینا با چالش جدی مواجه شود چرا که قرار است از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها صورت گیرد، اما بانک سینا در حال برداشتن گامهای بلندی در مسیر افزایش سودآوری و شفافیت است تا جایی که انتظار میرود پس از افزایش سرمایه با رای مثبت سهامداران، نسبت کفایت سرمایه بانک به ۸ درصد هدف برسد و از آن هم فراتر رود. این گزارش میافزاید: نسبت کفایت سرمایه بانک سینا از ۸.۳ درصد در پایان سال مالی ۱۳۹۸ به ۷.۱ درصد در نیمه نخست امسال کاهش یافته اما یکی از اهداف اعلام شده هیات مدیره بانک بهبود کفایت سرمایه و کاهش تسهیلات غیرجاری و تمرکز بر درآمدهای غیر مشاع است. برنامهای که البته دکتر سیدضیا ایمانی با تجربه مدیریتی در شبکه بانکی کشور از نیمه دوم امسال کلید آن را زده و آبانماه امسال او به صراحت اعلام کرده بود که استراتژی بانک سینا در شش ماهه اول سال ۹۹ عمدتاً بر پرداخت تسهیلات و افزایش نسبت مصارف به منابع استوار بود که این روند در نیمه دوم سال جاری نیز در کنار اولویتهای اعلام شده تداوم خواهد داشت.به گفته او اولویت اصلی بانک در نیمه دوم امسال وصول مطالبات و فروش املاک مازاد بانک خواهد بود.
بر اساس آخرین صورتهای مالی انتشار یافته از سوی بانک، میزان مطالبات معوق در نیمه نخست امسال بیش از ۶ هزار و ۸۸۷ میلیارد ریال و مطالبات مشکوکالوصول هم ۷ هزار و ۲۰۸ میلیارد ریال برآورد شده و هنوز صورتهای مالی حسابرسی شده و گزارش حسابرس قانونی بانک در نیمه نخست امسال منتشر نشده است. البته نسبت مطالبات معوق و مشکوک الوصول بانک که کل مانده تسهیلات بانک در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار داد با این حال مدیران این بانک همچنان اصرار دارند که باید از سهم مطالبات معوق و تبدیل آن به مطالبات مشکوکالوصول کاسته شود.
اگرچه حساب سود و زیان بانک سینا نشان میدهد که سود خالص بانک در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۱ درصد افت کرده و و سود هر سهم بانک سینا هم از ۱۷۰ ریال در نیمه نخست پارسال به ۱۳۵ ریال در نیمه نخست امسال کاهش یافته، اما با اجرای برنامه راهبردی این بانک در مسیر شفافیت بیشتر و اعمال سیاست حاکمیت شرکتی انتظار میرود که زمینه رشد سودآوری بانک مساعدتر شود.
این گزارش میافزاید: میزان سپردههای دیداری بانک سینا در نیمه نخست امسال نسبت به پایان سال گذشته با ۴۳ درصد افزایش به رقمی حدود ۶۱ هزار میلیارد ریال و سپردههای پسانداز بانکهم با رشد ۲۵۳ درصدی به ۸.۷ هزار میلیارد رسیده و وزن اصلی سپردههای بانک یادشده را سپردههای سرمایهگذاری مدتدار به میزان اندکی بیش از ۲۰۳ هزار میلیارد ریال اختصاص دارد که نسبت به سال گذشته رشدی ۲۲ درصدی داشته است.
یکی از برنامههای بانک سینا در جذب منابع جدید از بازار پول، تکیه بر منابع پایدار و کاهش هزینه تمام شده پول و پرهیز از ورود به جنگ قیمتی برای جذب منابع بیشتر است. از سوی دیگر تیم مدیریتی بانک در صدد است که سهم درآمدهای غیرمشاع و اختصاصی بانک را افزایش دهد و حاشیه سود ناخالص ناشی از مابهالتفاوت سود پرداختی به سپردهگذاران و درآمد ناشی از پرداخت تسهیلات را در وضعیت پایداری حفظ کند.
کارنامه ایمانی در پایان فصل پاییز
بررسیهای دنیای بانک مستند به گزارش عملکرد ماهانه بانک سینا نشان میدهد که بانک سینا در آذرماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۳۴ هزار و ۶۷۹ میلیارد و ۹۶۵ میلیون ریال تسهیلات پرداخت کرده و در مقابل بالغ بر ۳۱ هزار و ۷۴ میلیارد و ۶۴۹ میلیون ریال از تسهیلات وصول شده است که به این ترتیب تسهیلات پرداخت شده حدود ۱۲ درصد بیشتر از تسیهیلات وصولی بوده است. افزون بر اینکه مانده تسهیلات پایان دوره موسسه یادشده در آذرماه امسال با رشد ۵۰ نسبت به مدت مشابه پارسال بالغ بر ۲۳۲ هزار و ۷۲۳ میلیارد و ۷۲۵ میلیون ریال برآورد شده است.
این گزارش میافزاید: بانک سینا در آذرماه امسال ۳ هزار و ۱۰۹ میلیارد و ۲۰۳ میلیون ریال درآمد از محل تسهیلات پرداختی شناسایی کرده که رشدی ۱۰۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال را نشان میدهد. این در حالی است که مجموع درآمد این بانک از محل تسهیلات پرداخت شده در ۹ ماه نخست امسال با رشدی ۳۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۲۴ هزار و ۸۴۳ میلیارد و ۲۲۱ میلیون ریال بوده است. نکته مهم اینکه درآمد تحقق یافته تسهیلات اعطایی طی آذر ماه ۱۳۹۹ حدود ۱۴ درصد کمتر از متوسط درآمد تحقق یافته تسهیلات اعطایی طی ۸ ماه گذشته بوده است.
البته درآمد شناسایی شده از محل تسهیلات ماهیت مشاع دارد و همه آن سهم بانک نخواهد بود. به گونهای که حاشیه سود ناخالص ناشی از عملیات بانکی بانک سینا در ۹ ماه نخست امسال ۶ هزار و ۳۸۴ میلیارد و ۱۲۶ میلیون ریال برآورد میشود که نسبت به مدت مشابه پارسال رشدی ۱۳۲ درصدی را نشان میدهد.
ترکیب سپردهها و تسهیلات
از مجموع بیش از ۲۸۴ هزار میلیارد ریال مانده سپرده بانک سینا در پایان آذرماه امسال حدود ۲۲ درصد سپردههای قرضالحسنه جاری ریالی، ۳۷ درصد سپردههای سرمایهگذاری یکساله، ۲۵ درصد سپرده های کوتاهمدت و ۱۱ درصد هم سپردههای سرمایهگذاری دوساله است و ۷۸ درصد از هزینه ناشی از سود پرداختی به سپردههای بانک سینا مربوط به سپردههای سرمایهگذاری یکساله میشود.
از مجموع حدود ۲۳۳ هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات بانک سینا در پایان آذرماه امسال حدود ۱۳۷ هزار میلیارد تومان آن در قالب سایر تسیهلات تعریف شده و تنها ۱۹ درصد از کل مانده تسهیلات به عقود مشارکت مدنی، ۹ درصد جعاله و ۹ درصد هم فروش اقساطی اختصاص دارد. به این ترتیب از مجموع حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی شده توسط بانک سینا بابت تسهیلات و اعتبارات داده شده به مشتریان، ۶۴ درصد آن مشروط به وصول تسهیلات سایر خواهد بود و تنها ۱۶ درصد از درآمد یادشده به تسهیلات مشارکت مدنی، ۱۰ درصد جعاله و ۸ درصد فروش اقساطی اختصاص دارد..